Episode 2
2. Ui
2. Ui
In aflevering 2 duiken de Groentebroers in de wereld van de Ui. Welke smaken combineren er goed met Ui, hoe kun je 'm lekker klaarmaken, en wat hebben de Groentebroers ermee gemaakt. Verder onderzoeken we anti-oxidant Quercetine en hoe we uien nou zo lang kunnen bewaren. Ga er maar lekker zitten, pak je tissues want vandaag wordt een flinke portie janken.
Recepten
We verzamelen al onze recepten op het Groentebroers Medium-blog.
Hamburgerindex
Benieuwd hoe de ranglijst er tot nu toe uitziet? Check het in onze Hamburgerindex.
Bronnen
- Flavonoïden handboek - Supertof flavonoïden handboek; met waardes voor allerlei producten.
- Long-term dietary flavonoid intake and risk of Alzheimer disease and related dementias in the Framingham Offspring Cohort - Uien verlagen de kans op Alzheimer / Framingham cohort study
- WeGrowOrganic levert bijna jaarrond Nederlandse bio-uien
- Het oudste kookboek ter wereld - Staat vol met aliums
- Milieucentraal over de fotoprint van een huishouden - Voedsel heeft gemiddeld genomen de grootste impact
- Albert Heijn’s ketentransparantie - Slechts 1% van de groentes wordt ingevlogen.
- Chanson de l'Oignon - Franse klassiker over de veroveringskracht van ui.
We bedanken Sebastian Böhnke voor de muziek en Dall-E voor het episode-artwork.
Bedankt voor het luisteren!
Als je het tof vond of ideeën hebt stuur dan vooral een mailtje naar hallo@radiogroentebroers.nl, of like en volg ons op de podcastplatform.
We proberen elke 4 weken een aflevering online te zetten, dus stay tuned!
Groetjes,
Cas en Jars (de Groentebroers)