Episode 1
1. Knolselderij
1. Knolselderij
In deze aflevering gaan de groentebroers - Cas & Jars Schalkx - op avontuur met knolselderij. Welke smaken combineren er goed met knolselderij, hoe kun je 'm leuk klaarmaken, en wat hebben de Groentebroers ermee gemaakt (en was dat lekker?!). Verder onderzoeken we Snert en Karma Kebab.
Recepten
We verzamelen al onze recepten op het Groentebroers Medium-blog.
Hamburgerindex
Benieuwd hoe de ranglijst er tot nu toe uitziet? Check het in onze Hamburgerindex.
Bronnen
- Karma Kebab - De makers van de volledig plantaardige kebab o.b.v. knolselderij.
- RIVM Onderzoek Milieubelasting - RIVM heeft in 2021 zo’n 250 voedingsmiddelen bekeken op basis van een levenscyclus analyse. Dan tel je eigenlijk gewoon alle inputs en outputs van een productieproces bij elkaar op en creer je een gemiddelde voor de Nederlandse markt. Wij kijken hier vooral naar de CO2e en niet de andere componenten van de milieubelasting.
We bedanken Sebastian Böhnke voor de muziek en Dall-E voor het episode-artwork.
Bedankt voor het luisteren!
Als je het tof vond of ideeën hebt stuur dan vooral een mailtje naar hallo@radiogroentebroers.nl, of like en volg ons op de podcastplatform.
We proberen elke 4 weken een aflevering online te zetten, dus stay tuned!
Groetjes,
Cas en Jars (de Groentebroers)